29 november 2022

Politiek: luister beter naar ervaringsdeskundige jongeren

Dat de inzet van ervaringsdeskundigen waardevol is, staat wat ons betreft vast. We doen er dan ook veel aan om dat duidelijk te maken aan de politiek en andere organisaties. In Amsterdam en daarbuiten. Zo organiseerde Cliëntenbelang Noord-Holland op 18 oktober een netwerkbijeenkomst over ervaringsdeskundigheid. Dat deden we samen met het Jongerenplatform Regio Alkmaar, het Europees Jaar van de Jeugd 2022 Europe en RCO de Hoofdzaak

 

In het wijkcentrum Overdie kwamen ruim 40 maatschappelijke partners en ervaringsdeskundigen bij elkaar. Samen hebben we de eerste stap  gezet in het organiseren van ervaringsdeskundigheid in Alkmaar. 

 

Zelf aan de slag

We hebben een filmpje over ervaringsdeskundigheid bekeken van NooitZat Producties en hadden een open gesprek met 2 jonge ervaringsdeskundigen. Daarna mochten de deelnemers aan de hand van de World cafe-methode zelf aan de slag met verschillende vragen. Een van de vragen was: hoe kunnen ervaringsdeskundige jongeren beter gezien en gehoord worden in de politiek?

 

Inspiratie 

Om inspiratie op te doen en de dag af te sluiten, was de Alkmaarse wethouder John Hagens aanwezig. Hij sloot de vergadering af met inspirerende woorden over wat hij heeft opgehaald tijdens de bijeenkomst. Als laatste deed hij een oproep aan de politiek om meer te luisteren naar deze jongeren.

 

Als dank gaven we hem het boek ‘Ik wil je wat vertellen’ cadeau. Daarin vertellen 10 jongeren hun verhaal. Na afloop was er gelegenheid om te netwerken, waar de aanwezigen ijverig gebruik van maakten.

 

Vervolg

We hebben veel waardevolle informatie opgehaald. Cliëntenbelang Noord-Holland bekijkt met de jongeren welke acties daaruit te halen zijn. Binnenkort kunt u daarover meer lezen op de website van Cliëntenbelang Noord-Holland.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden

Deel dit artikel