Uw privacy ContactNieuwsbrief

|

12 februari 2019

Verbeteren jeugdhulp regio Alkmaar

De gemeenten van de regio Alkmaar willen graag de jeugdhulp verbeteren. Jongeren, hulpverleners, ouders, leden van cliëntenraden én de ambtenaren werken hier hard aan. Op 21 januari was de eerste bijeenkomst in het stadshuis van Heerhugowaard om de goede en minder goede ervaringen te met elkaar te delen.

 

Platform voor ideeën jongeren

Tjekkin is een online platform waar jongeren hun idee over de jeugdhulp kunnen lanceren. Een ploeg (crew) van Tjekkin met 11 jongeren en 2 ouders namen de aanwezigen tijdens de bijeenkomst op sleeptouw. Na de speeddate met pizza en een ´over de streep´-spel bleek dat er veel ervaringen en ideeën zijn over de jeugdhulp. Gezamenlijk hebben we het eerste doel gekozen, waarmee we de volgende bijeenkomst oplossingsgericht aan de slag gaan: één hulpverlener per jeugdhulptraject.

 

Wij ondersteunen dit proces in samenwerking met de 7 gemeenten van de jeugdhulpregio: Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest. De komende weken worden met alle deelnemers selectiegesprekken om een vaste ploeg (crew) samen te stellen. 

 

Volgende bijeenkomst

De bijeenkomst is georganiseerd vanuit ‘Burgerparticipatie nieuwe stijl’. De volgende bijeenkomst is op 4 maart in Alkmaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daan Stremmelaar (beleidsmedewerker Jeugd van Cliëntenbelang) op 06 20 30 77 02 of via d.stremmelaar@clientenbelang.nl.
 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht »

Gesprek laden